2015. oktober – Facanvadaszatok kezdete

Vegre elerkezett oktober, es elkezdodtek a tarsasvadaszatok, elkezdodtek a facanvadaszatok. Az elso vadaszaton nem lottem semmit, meg a ravaszt sem huztam meg. Talan jobb is volt, mert a 1/4 es az 1/2-es szukitest vittem magammal, es tobbnyire 3.00 mm-es 36 grammos RWS Silver Selection loszerrel akartam loni. Volt egy eleg negativ tapasztalatokkal vegzodo loteri gyakorlasom is ezzel a ket szukitessel, az also cso ala hordott a felso cso fole hordott… Legalabbis ugy tunt nekem, valamiert nem ment az a loteri gyakorlat.

A masodik alkalommal a hengert es az 1/4-es szukitest szereltem fel, es ugy gondoltam, hogy a hengerbe 3mm-est, az 1/4-esbe pedig 3.5 mm-es loszert teszek. Kozelrol jobbnak gondoltam a 3-ast, es ha nem talalnam el, akkor tavolabbra 3.5-os jobb lesz. Ezen alkalommal a vadaszmester allasba parancsolt, nem jott semmi sem, az utolso hajtasban pedig nekem is felrepult egy facan, gyonyoru lovessel leszedtem, es meglepetesemre veletlenul 3.5-os volt az also csoben is, valoszinuleg elnezhettem…

A kovetkezo hetvegen nem tudtam menni, majd az utana levo heten en adtam az ebedet a csoportnak (minden hetvegen valamelyik vadasz adja az ebedet, ez szokas nalunk a csoportban). Ezen a hetvegen sem huztam meg a ravaszt, pedig lett volna alkalmam, de a biztonsag kedveert megsem lottem. A csoportvezeto vasarnapra is meghivott vadaszni! Ez alkalommal is felrepult egy facan, le volt biztositva a puska, mire kibiztositottam es ujra felvettem a mozgasat, a 3-as soret csak a tollait borzolta fel, szerencsere a felso csoben ott volt a harmasfeles, es eleg tavolrol sikerult lelonom a kakast!

Az ezt kovetkezo heten ujra voltam vadaszni, es ujra lottem egy kakast, ugyancsak 3.5mm-es 36 grammos RWS Silver Selection loszerrel. Ezt egybol lelottem.

A mult hetvegen nem mentem, mert Devan voltam Unitarius Talalkozon. Ezen a hetvegen remelem sikerul elmenni.

Vélemény, hozzászólás?