Vadaszni, vadaszni, vadaszni…

Ahogy mar irtam, ugy adta az Isten, hogy vadasz lettem, egy regi almom valt valora, veletlenul. Vadaszni jo, ha van kivel, es van mire. Ide kerultem a Bansagba, elszakadtam az otthoni vadaszoktol, hat mar nem is gondoltam arra, hogy valaha vadasz leszek… Aztan egyszer, egy faluban, mikozben a programot telepitettem az uzletben, hallom a magyar szot: holnap lesz hajtas? Hegyezni kezdtem a fulemet, kesobb kiderult, hogy az ugyfelem testvere vadasz. Hehe, innentol kezdve mar csak ido kerdese volt… Ez volt 2014 elejen, vagy 2013 vegen… Ime, itt vagyok, teljes erteku vadasz, kinek van kutyaja is :-), van kivel vadaszni, es van mire vadaszni.

Nekem a vadaszat mindig hamarabb kezdodik. Legalabb egy nappal hamarabb. Szertek elmelkedni, felkeszulni a holnapi napra. Megnezem milyen ido lesz, elmelkedek, hogy milyen loszert fogok hasznalni, milyen szukitest teszek a puskaba, kitorlom a puskabol a zsirt, elokeszitem a loszert, a ruhaimat, kesemet, csizmat, kutyat, mindent. Peldaul holnap fagy lesz, nem fog tobb lenni mint 1 fok, meg delben sem. Egy olyan helyre megyek, ahol lesz sok facan, tehat nem fogom a puskat beszukiteni, a henger utani ket szukitest viszem. Konnyebb a brenneket is kiloni belole, mert nagy esely van arra is, hogy diszno lesz… Mivel hideg lesz, viszek 3.5-os 40 grammos RWS-t, es 4-es 36 grammos RWS-t, mindketto jo facanra is, meg nyulra is. Ha hidegebb van, nem art, ha nagyobb a soret, vagy a toltet. Beteszek meg 4 brenneket, Sauvestre magnumot, hatha osszetalalkozok disznoval, es lesz idom cserelni is.

Viszem Viktort is. Mindig mikor hazajovok, ugy viselkedik mintha 1000 esztendeje nem latott volna… Alig varja o is, hogy kimenjen a mezore, kergesse a nyulakat, facanokat… Pont mint a gazdaja…