A 2016-2017-es vadaszideny

Ebben az idenyben meg nem irtam semmit…Augusztusban megkezdodott az uj szezon, az a szezon mikor en is kutyaval mentem vadaszni! Viktor, hm, fogalom ez a kutya, a baratsagossag, szeleburdisag megtestesitoje. Nincs jobb kutya a drotszoru nemet vizslanal!

Annyit elmondok, hogy kezdo kutyaskent sokkal nehezebb a vadaszat kutyaval, mint kutya nelkul, foleg, hogy Viktor meg kicsi, minden mozdulatat figyelnem kell, kontrollalni kell. De az elmeny, ahogy megkeresi, megmutatja es allja a vadat, majd visszahozza, mindenert karpotol. Kutya nelkul a tavaly csak mentem es figyeltem, vartam a lepattanot. Lepattano pedig adodott szepen.

wp_20160924_009

14248971_1303669449677431_45841208_nViktor jelen pillanatban mindent tud: furjet, facant, nyulat keres, allja a vadat, es sikeres loves utan visszahozza. Ezen kivul kihozza a vizbol a kacsat! Egyik alkalommal valaki lott egy facan, a facan felkadt a bokorra, a tobbi kutya nem talalta, Viktornak megjarta az esze, hogy folfele is kell nezni. Leszedte a facant a bokorrol, tobbszor felugrott erte, de vegulis sikeresen leszedte, es kihozta a bozotbol.

A mult hetvegen pedig egy tiszta 100%-os klasszikus elmenyem volt, filmezni kellett volna: eszrevette a facant, allta addig amig odamentem melleje, majd felriasztotta. En lelottem (sajnos csak masodik lovesbol), es Viktor visszahozta.

Kar, hogy nem irtam, mert ebben a szezonban meglottem az elso disznomat is. Egy hajtason voltam, egy kukorica tablat hajtottak a hajtok kutyakkal. Semmi nem helyettesiti a vaddisznovadaszat adrenalinjat. Hallod, hogy tortet feled a diszno, varod mikor jelenik meg, megjelenhet pont melletted egy egesz csorda, vagy tavolabb… Az embernek a szive a torkaban dobog ezerrel. Visszaterve az elso disznomhoz, hat jott az istenadta, torte a kukoricat, egyszer csak elcsendesedett mindent – az arokban volt, ott nem hallottam. Mar azt hittem, hogy visszament, de nem! Kijott es csak keson, 10 meterre mar kijott a kukoricabol mikor eszrevettem. Kb. 80-100 meterre lehetett, en el voltam bujva egy nagy fucsomo mogott, nem latott, es szalad tovabb a mezon. Celba vettem, a lapockajara celoztam es meghuztam a ravaszt rovid kiseres utan, hat az eredmeny egy hatracsuszott gerinc alatti loves lett, orditott is vagy 10 masodpercig, majd elcsendesedett. Olt meg a kivancsisag, es elhagytam a helyemet (mekkora hiba), hogy megnezzem a disznomat, odamentem, elcsodalkoztam, megforgattam, birtokomba vettem a vadat. Szep, felejthetetlen elmeny volt, kb egy 150 kg-os koca volt. Miutan kicsoldakoztam magam, ugy gondoltam, itt az ideje, hogy visszaterjek a helyemre. Ahogy megfordulok, lass csodat, szembetalalom magam egy hatalmass vadkannal, rogton lemerevedtem, hatha tovabb jon, mert nem lohettem a kukoricas fele. Nem tudom mennyi ido telhetett el, talan 15 masodperc, neztuk egymast lemerevedve. Majd visszafordult, es eltunk a kukoricasban. Hat igen… Tilos elhagyni az allast addig amig vege nincs a hajtasnak, de lattam a szomszedaimat, ok is erdeklodessel figyeltek, ugy gondoltam, biztonsagosan megtehetem. Es itt az eredmeny, megy egy nagy kant lohettem volna… De ne legyek elegedetlen! A Geco Express 10.7 grammos loszer bizonyitotta, hogy ha valamit eltalal, akkor az ott marad.

636121619742664170 636121619838137064 wp_20161015_003 wp_20161015_004