Amilyen jol kezdodott…

…ugyanolyan jol folytatodott volna, ha nem hibaztam volna. Majdnem 2 orai cserkeles utan, loveshelyzetbe kerultem es valami lett… Az lett, hogy:

  • semmikeppen a tavcsorol a vedoket nem szabad levenni cserkeles kozben, csak loves elott, mert kulonben megtelik mindenfelevel, beparasodik, meg ilyesmi;
  • mindig kell legyen az embernel egy darab rongy amivel meg tudja tisztitani a tavcsovet;
  • szunyog ellen kell valamit vinni, mert hanem ketsegbeejtoen megesznek a szunyogok;
  • a lovest mindig komolyan kell venni: meg akkor is ha kozel van, konnyunek tunik, stb (minimalis tisztelet a vadnak);
  • soha nem loni, ha a tavcso nem teljesen tiszta;
  • a tavolsagmerot kell vinni meg akkor is ha egesz kozel akar az ember menni a vadhoz (ki tudja, tan megsem sikerul es tavolabbrol kell loni).

Es meg valami a KS loszerrol: csak akkor kell hasznalni, ha nincs a cel elott valamifele novenyzet, pl. gabona. Lattam, ahogy feldulja a gabonat a golyo…

Szoval ott kezdodott a kalvaria, hogy a bak meglatott es tovabb allt. Ugy gondoltam, hogy az arok szelen jo eselyem lesz arra, hogy megkozelitsem. Sikerult is, a szunyogok tonkrevagtak, be is fordultam a bozotba, hogy leszedjem magamrol. Kozben a bak lefekudt. Kb tudtam, hol van, es ugy 120-140 meterre le is cuccoltam a loallvanyt, nezek a tavcsobe es hat lass csudat, semmit sem latok, csak gabona magvakat es azokat is parasan. Az ingem ujjaval ugy-ahogy megtisztitottam. De nem volt sehol a bak. Mikor teljesen tanacstalan vagyok, akkor mindig eloveszem a sipot. Sikerult 10 meterre csalnom 2 sutat. Mikor a sutak rajottek, hogy a szunyogcsipett zoldruhas, puskas egyen nem egy gida, akkor megriadtak es szaladni kezdtek pont arra amerre a bakkot gondoltam. Eljott az en idom… Hat lass csodat, a bak felkelt, ratettem a lapockajara es utana egy kicsit lenneb huztam. Bumm… Mintha elrantottam volna a fegyvert… De ennyire? Nem jelzett semmit, csak elrohant, bele a szemkozti arokba. A szivem melyen azt gondolom, hogy eltalaltam. De csak a szivem melyen. Mert nem jelzett. Hibat kovettem el, hogy nem kerestem a vert. A heten visszamegyek….