Elso ozbak 2019-ben

Mar osszekeszitettem mindent jo idejeben, amit el lehet kepzelni (es azt is amit nem), hogy szukseg lehet egy ozbak vadaszaton: tavcso (uj szerzemeny, meg a telen szereztem), uj kalap, gumicsizma, loszer (ujra KS 9.7 grammos loszert hasznalok, mert nincs 8.8 grammos Evo Green, nem lehet kapni Temesvaron), sipok, ruha, 2 labu allvany, 3 labu allvany, kicsi lozsak, nagy lozsak, fenykepezogep, filmezogep, terepjarora vettem volt 4 uj gumit meg a tel vegen, kiment a szervo, azt megjavitattam, hatizsak, loszertarto, minden ossze volt keszitve.

Jartam a mezot a bakok utan, a felesegemet is  hivtam, hogy jojjon velem, szoval a felkeszules 100%-os volt. A macedonioi vadaszteruletem akartam loni, az kozel van, hamar oda lehet menni.

Reggel indultam, meg iskolaido volt, igy egyedul mentem, nem vittem sem a felesegemet sem a fiaimat… A termeszet tavasz vegehez illo modon fogadott, dusgazdag novenyzet es vadallomany. Facanok, nyulak, ozek, es itt-ott mintha mar hallottam volna a furjeket… En vezettem, sar volt rendesen, tanultam a terepjarozast. A bakkok nem voltak ott ahol egyeztuk volt, mikor nezelodtem utanuk meg aprilis vegen, majus elejen… Barkacsoltunk, nezelodtunk, mentunk jobbra-balra, csodaltuk a mezot. Egy adott pillanatban meglattunk egy selejt bakot az uton allt, mi mentunk tovabb az autoval ugy 50 meter utan megalltunk es visszajottunk gyalog a bokrok takarasaban. Csak annyira leptem ki a bokrok kozul, hogy meg loni tudjak a loalvanyrol… Megint ott allt, evett, fel-fel figyelt, nezett, nem tudta, hogy mi tortenik. Mar erzem es latom a helyzetrol, hogy most ez az a helyzet, mikor “kell, hogy legyen” (es nem az mikor nem). Latom a baknak a mozgasat, viselkedeset, hogy ez most ram var. Eltartott egy ideig, mig osszeszoszmotoltem magam, es annyira lenyugodtam, hogy a szalkereszt a lapockajan nem ugrabugralt. Meghuztam a ravaszt, a vador majd hanyatt esett az ijedsegtol. Helyeben maradt az ozbak… Szokasos teritek, toret, gratulacio, orultem a vadaszatnak, mindennek.

Adatok: 110 meter, CZ 557 Sporter .30-06, Schmidt & Bender 4-16x/50, RWS KS 9.7g. Helyben maradt.

Este kimentunk megegyszer, ezuttal vittem a felesegemet is, hatramentunk a tavakhoz, es mit adj Isten (kezdok szerencseje), ott all harom vaddiszno es eszik. Neztuk, csodaltuk, engedely nem volt, igy a nezessel maradtunk.

A kovetkezo nap nem tudtam menni, es esett is az eso…