2015. december 18. – lőtér

Úgy tűnik, hogy minden rendben, kézből is elég jól lövök, voltam lőtéren, ha lesz vaddisznó, amire lőjek, akkor le is fogom lőni. Már alig várom. Kipróbáltam a kesztyűt is, jól lehet lőni vele. Viszek 30 töltényt, ebből 10 rendesen be van lőve, 20 (a második doboz, le kell tekerjek 8 klikket).

Lőtéri gyakorlatok

 

Ma voltam lőtéren, hogy kipróbáljam az RWS EVO 11,9 grammos 30.06-os lőszert. Hm, felemás élményekkel jöttem haza. Úgy tűnik, hogy az én puskámba jobban talál a Geco Express 10,7 grammos lőszer, vissza is állítottam erre a lőszerre. Ellőttem 20 EVO-t, ami 302 lejt jelent, és maradtam a régi lőszerrel.

A gyakorlatot azzal kezdtem, hogy a lőttem párat a Geco Express lőszerrel, gyakorlásképpen, álványból. Az eredmény 2 csunya hideg lövés, utána, jobban odafigyeltem és lőttem egy 0,5 MOA-s csoportot, majd a hatodik lövést is rendesen elrontottam.

Még lőtem egy sorozatot a biztonság kedvéért, de az nem sikerült rendesen, 1,2 MOA-s lett.

Ezután azt gondoltam, hogy itt az idő, hogy áttérjek RWS-re, lőjem be a puskát az új lőszerrel. Minden rendben ment, az állványt használtam, be is lőttem 0,6 MOA-ra. Megjegyzem, hogy volt nálam egy élőnagyságú vaddisznó és egy őzbak. Gondoltam kipróbálom magam. És itt jött a meglepetés, a lövések mind gerincbe mentek, nem szívbe, ahogy céloztam! Ezeket a lövéseket kézi támaszból lőttem! Rálőttem a céltáblára, és igen, fölé ment. Ráállítottam, és sikerült lennebb hoznom, de már nem marad elég lőszer… Így azt gondoltam, hogy jobb ha visszaállok Geco Express-re. Kézi támaszból visszaállítottam 0,8 MOA-ra, majd a biztonság kedvéért rálőttem a vaddisznóra és az őzbakra, mindkettő a szívbe ment.

Én azt gondolom, hogy az RWS EVO-nak még kell adni egy esélyt. Az a baj, hogy drága, legalább 2 doboz lőszer kell, hogy rendesen kitapasztaljam. Az pedig 600 lej, plusz még az út… Egy lövő zsákot kell csináltassak. A leragasztott lövéseket az RWS-el lőttem, a le nem ragasztott lövéseket pedig a Geco Express-el lőttem.