Utolso vadaszat az iden, 2017-ben

Sikeres nap volt. Az uj nyakorv hatastalan, Viktor ha elindult, akkor semmi nem allitja meg. Facanra fantasztikusan megy. Elhibaztam 2 facant, mindkettot meglohettem volna, Viktor allta a vadat szepen, csak meg kellett volna loni… Lehet, hogy raunt, hogy mind melle lovok, egyszer berontott a bokorba es hozott egy kakast. Lottem en is egy kakast, szoval ugy volt, hogy en is meg Viktor is lottunk kakast :-). Az uj nyakorv jobb mindenkeppen mint a regi.

Utolso tarsasvadaszat az iden – 30.12.2017.

Holnap tiszta ido lesz, 1-2 fok, nem lesz szel. Visszatettem a ket legtagabb szukitest. 3.7-es, 4.2-es es 5-os soreteket viszek magammal. A 4.2-esben 72 db. soret van (36 grammos toltetek). Egy nyulat, vagy facant elebe kell tartani… Akkor biztos a talalat. Es a celgomb pont rajta kell legyen. Fontos a jo vallhozkapas… Figyelnem kell holnap, hiszen csak nagy soretek lesznek.

Megjott Viktornak az uj nyakorv, nagyon kemeny! Megremult Viktor. Eszrevettem, hogy nem mindig erintkezik, vastag a bore? Van a nyakorvnek hosszabb elektrodaja is, azt tettem fel. Kivancsi vagyok holnap. A nyakorv profi, sokkal jobb mint ami volt, viszont nem annyira ergonomikus. Tul sok a gomb…

Hat nem sikerult jol a 23.-i vadaszat

Viktor bevadult, szaladt minden nyul utan, majd elszaladt egy oz utan, en kozben megsebeztem egy nyulat, nem volt kutya hogy megfogja… Megvertem, megmutattam, hogy en vagyok a fonok, megkotottem, mikor ugrott a nyul es szaladni akart, akkor szidtam es megrantottam a porazt, en nem lottem semmit, hogy jobb legyen elhibaztam egy facankakast is…

Altalaban nem vagyok a veres hive, de most megtettem…

Rendeltem neki egy nyakorvet, jobbat, 800 meterig hat.

Vadaszni valo ido lesz!

Szerintem holnap pont vadaszni valo ido lesz. Max 3-4 fok, nem fog esni, a szel sem fuj nagyon, kivancsi leszek, hogy lesz-e kod.

3.2, 3.7, 4, 4.2, 5mm-es soretek, a darabosabbol tobb, az aprobbol kevesebb, es termeszetesen az elmaradhatatlan Sauvestre (hatha, hatha). Szukitesek maradnak 1/4 es 3/4.

Viktornak a nyakorven egyet javitottam, lehet, hogy hatekonyabb lesz.

Ebben a hidegben lesz facan is, remelem valami csatorna mellett megyek majd…

Optimista vagyok.

A delutan csinaltam karacsonyfat a tarsulatnal, Biro segitett.

 

100 szonak is egy a vege…

… ha van jo kutya, akkor van facan is, meg akkor is, ha nyulra vadaszunk. Lottem ket nyulat, duplaznom kellett mind a kettore. 3.7-es sorettel lottem mindkettot.

Lottem egy facant is, egy arok mellett mentem, betettem egy 3.2-est, az elso csobe, ha netan facan ugrik, akkor tudjam nyugodtan loni… Ugrott, jo magasra felrepult, nagyon magasra, a 3.2-es is eltalalta, de nem esett volna le, majd meg egyszer odalottem neki a 3.7-essel is. Leesett szep magasbol…

A facan a teremtes koronaja, az asszony utan. A facanbol is a kakas…

Esett az eso, 10-ig a traktorba ultunk, kb fel tizenegykor kezdodott a vadaszat es 2-ig tartott.

Viktor visszahozta az en nyulaimat, egy kakast, es meg 3 nyulat.

A szukitesek rendben voltak (1/4, 3/4).

A mai vadaszat…

Ma reggel koran keltem, az este 10-kor lefekudtem, 3-kor mar nem tudtam aludni. Egy kicsit programozgattam, valami Androidos cuccot nezegettem.

A vadaszatra valo felkeszultest reggel kezdtem el. Viszek magammal 3,2-3,7-4,2 Rottweil Waidmannsheil HV-t. Tobbet kell lojek 3,7-4,2-es soretekkel, mert azokbol jo sok van :-). Addig lovok ezekkel, mig el nem fogynak. Addig nem veszek loszert.

Kicsereltem a szukiteseket is: 1/4 es 3/4-est viszem. Idaig a cilinder es az 1/4-es volt a puskaba.

Esni fog az eso, mar most is esik, de ugy irja az idojaras, hogy 10 korul mar nem fog esni.