2015. november 28.

Hát esett az eső… Nem lőttem semmit, elhibáztam egy fácánakast, és még lőttem egy távoli kakasra és nyúlra. Jól megáztunk. A csapat lőtt vagy hat nyúlat és három kakast, egy szalonkát és egy rókát.

2015. november 28.

Holnap állítólag valami jó helyre megyünk, ahol sok lesz a nyúl. Kiváncsi vagyok. A lőszert nem változtatom, hármas feles RWS Silver Selection, 36 grammos. Csak annyi, hogy esni fog az eső. De az nem baj, mert kevesebben leszünk.

2015. november 25 – Őzvadászat

Elmentünk őzre vadászni, nekem kellett két őz, aztán kiderült, hogy ezen kívül még kell lőni négyet. Hát így lőttem négy őzet, a vadőr még lőtt kettőt, két óra alatt levadásztuk a a hat őzet. Rengeteg őz van. A négy lövés közül egy sem volt tökéletes, mind a négy alkalommal elesett az őz, de nem voltak tökéletes lövések. Elcsúsztak jobbra.

2015. november 21. – Második nyúlvadászat az idén

Esett az eső…Fújt a szél…A vadnak nem volt kedve mozogni, mégsem volt eredménytelen a vadászat. Nekem nem volt szerencsém nyúlat lőni, de lőttem egy fácánkakast kb. 60 méterről, szépen nyugodtan, volt időm célozni, kisérni, elétartani amennyit pontosan kellett. Zseniális lövés volt! A társaim meg is dícsértek! Nagyon jól működik ez a 3,5mm-es RWS Silver Selection 35 grammos lőszer, pedig hengerből lőttem…

 

A második nyúlvadászat. Felkészülés

A szezon második nyúlvadászatára ugyanolyan lőszert viszek mint az elsőre: hármasfeles RWS Silver Selection 36g-os sörétet viszek 10 darabot, még viszek négyest és viszek öt brennekét. Ki tudja, talán a szerencse rám mosolyog még jobban, Diána még kegyesebb lesz, és az utamba sodor egy csorda disznót, és lesz is időm kicseréni brennekére.

Mostanság a péntek estéket nem politikával töltöm, hanem a fegyvereimmel és a felszerelésemmel. Változnak az idők…

Lőtéri gyakorlatok

 

Ma voltam lőtéren, hogy kipróbáljam az RWS EVO 11,9 grammos 30.06-os lőszert. Hm, felemás élményekkel jöttem haza. Úgy tűnik, hogy az én puskámba jobban talál a Geco Express 10,7 grammos lőszer, vissza is állítottam erre a lőszerre. Ellőttem 20 EVO-t, ami 302 lejt jelent, és maradtam a régi lőszerrel.

A gyakorlatot azzal kezdtem, hogy a lőttem párat a Geco Express lőszerrel, gyakorlásképpen, álványból. Az eredmény 2 csunya hideg lövés, utána, jobban odafigyeltem és lőttem egy 0,5 MOA-s csoportot, majd a hatodik lövést is rendesen elrontottam.

Még lőtem egy sorozatot a biztonság kedvéért, de az nem sikerült rendesen, 1,2 MOA-s lett.

Ezután azt gondoltam, hogy itt az idő, hogy áttérjek RWS-re, lőjem be a puskát az új lőszerrel. Minden rendben ment, az állványt használtam, be is lőttem 0,6 MOA-ra. Megjegyzem, hogy volt nálam egy élőnagyságú vaddisznó és egy őzbak. Gondoltam kipróbálom magam. És itt jött a meglepetés, a lövések mind gerincbe mentek, nem szívbe, ahogy céloztam! Ezeket a lövéseket kézi támaszból lőttem! Rálőttem a céltáblára, és igen, fölé ment. Ráállítottam, és sikerült lennebb hoznom, de már nem marad elég lőszer… Így azt gondoltam, hogy jobb ha visszaállok Geco Express-re. Kézi támaszból visszaállítottam 0,8 MOA-ra, majd a biztonság kedvéért rálőttem a vaddisznóra és az őzbakra, mindkettő a szívbe ment.

Én azt gondolom, hogy az RWS EVO-nak még kell adni egy esélyt. Az a baj, hogy drága, legalább 2 doboz lőszer kell, hogy rendesen kitapasztaljam. Az pedig 600 lej, plusz még az út… Egy lövő zsákot kell csináltassak. A leragasztott lövéseket az RWS-el lőttem, a le nem ragasztott lövéseket pedig a Geco Express-el lőttem.

Az első vadnyúl

Na, ez igen! Ez a nyúlszezon jól kezdődött! Ilyen egy jó vadászat. Három nyúlat lőttem. Az első vadnyulamat kb. 60-70 méterről lőttem meg. A csoport összesen 38 nyúlat lőtt, 7 fácánkakast, 4 vadkacsát és két rókat!

Hogy lőttem az első nyúlat? Hát az első célzást lekéstem, mert le volt biztosítva a fegyverem, pedig akkor még csak kb. negyven méterre volt… Utána kibiztosítottam, de akkorra már eltávolodott, az első lövésre úgy tűnt, meglassúlt, majd a második lövés után egyre lassabban szaladt, majd kb. száz méter után összeesett.

A nyúlszezon kezdete nekem

A múlt heti vadászatot kihagytam, de most úgy tűnik, hogy ezen a hétvégén el tudok menni vadászni, habár délután háromra vissza kell jönnöm a  városba, hogy beállítsak egy rendszert. Gyors vadászat lesz.

Mindenféle lőszert viszek magammal: 3, 3,5 és 4-es 36 grammos RWS Silver Selection-t, és beteszek még 4 B&P brennekét is. Vagy ne vigyek hármast, csak hármasfelest és négyes sörétet? Még kell vegyek négyes Silver Selection-t legalább két dobozzal, azzal elég is lesz erre a szezonra, na és még egy doboz brennekét.

2015. november – Nyulszezon kezdete

Az elso nyulvadaszatot kihagytam, mert mashol voltam. Most, hogy azon gondolkodom, hogy milyen loszert vigyek, es mit tegyek a puskaba, hat azt hiszem, hogy 3.5-os es 4-es soretet teszek, csak nehogy olyan legyen a 3.5-os a nyulra, mint a 3-as a facanra. De ez majd kiderul. Az ev elejen – a csonkaszezonban – nem volt alkalmam nyulra loni, vagyis lett volna, de elaludtam ketszer is… Most furgebb leszek es igyekszek, nem mintha szertnem a nyulhust, de mar jo lenne loni egy nyuszit. De feltetlen szeretnek loni facant :-).