Az utolso nyulvadaszat ebben a szezonban (2017-2018)

En adom a kajat. Sult malacok lesznek. Diszno csorba… Torta.

Zolikat is viszem vadaszni. Macedoniara megyunk. Loszerek? Viszem az uj Rottweil Hare 3.5mm 36 grammos loszert, viszek 3.2mm-es Rottweil Waidmannsheil HV 36 grammost is, hogy legyen facanra. Viszek a 4.2mm-esbol is par darabot. Viszem Viktort. Remelem minden jol sul el. Meg a puska is :-).

Holnap vadkacsa

Vettem valami uj loszert, Rottweil Hare 36 grammos, 3.5mm-es. Igaz, hogy nyulra valo inkabb, de elmegy kacsara is. Eleg olcso, kivancsi vagyok, hogy megy.

Viktor mar haragszik ram, ket hete nem vittem vadaszni, es holnap sem tudom vinni.

Holnap vaddiszno hajtas

Holnap vaddiszno hajtas lesz a macedoniai erdoben. Viszek 14 brenneket, ebbol 4 Sauvestre, es 10 BP BlackShot. Meg viszek nehany 5-os soretet, ha sakal vagy roka akad. Ma egesz nap esett, az ejjel is esni fog, holnap 2-3 fokot mutat. Esot nem mutat. Kivancsi vagyok mi sul ki belole. Ez lesz a iden a negyedik, vagy otodik ? Mindig lett love diszno, 1, 2, 3, 7 stb, de az iden nekem nem volt szerencsem… Hatha most?

Holnaputan megyek kacsara vadaszni.

Golyos fegyver – precizios loveszet

Van egy .30-06-os kaliberu golyos puskam. Vadasziasan lehet pontosan loni vele, de loteren nem ertem el kimagaslo sikereket, csak ritkan. Ennek az oka:

  • a fegyver tul nagyot rug vissza
  • nem kenyelmes loves pozicio
  • nem minosegi szerelek
  • nem konstans loszer

Meg van egy gond vele: nehezebb loszereket mint 10 gramm, nem lehet behuzni 0-ra 100 meteren, mert a tavcso nem engedi. Lehetseges az is, hogy nincs jol felszerelve.

Eppen ezert, majdnem vettem egy kisebb kaliberu .308-as fegyvert. De aztan szerencsere nem tetszett a fegyver, igy ugy dontottem, hogy a .30-06-ost tuningolom:

  • csoszajfek / kompenzator (menetet vagnak a cso vegebe)
  • 20 MOA-s dontott Picatinny sin
  • uj tavcso szerelek

Mindezeket egy magyarorszagi fegyvermestertol vasarolom, ott szerelik fel, es ott is lojuk be a fegyvert, hogy milyen loszerre, azt meg nem tudom.

Aggodom, hogy a cso meneteles utan, nem lesz eleg vastag, habar a fegyvermester megnyugtatott.

Kacsavadaszat

Gyonyoru ido volt, el sem hinne az ember, hogy januar elejen 15 fok legyen… Orom volt jarni a termeszetet…

Hat a kacsak elhuzodtak messze, es bebujtak az arkokba a nadas koze, ott ahol volt par negyzetmeter viztukor. De megtalaltuk oket. Szep nap volt, egy alkalommal ket lovesbol 3 kacsat is lottem, egy alkalommal duplaztam, es egy alkalommal 2 lovesbol csak egy esett le. Osszesen 6 kacsat lottem! Szep nap, szep ido, szep vadaszat, szep teritek!

Osszesen 18 kacsat lottunk. Mindenki hatot. Kell ennel tobb?

Iden, 2018-ban, az elso tarsasvadaszat

Surun vadaszok mostanaban. A tegnap voltam egy hajtason ( a szezonban mar a negyedik), lottunk is egy disznot (valahogy ebben a szezonban elkerulnek a disznok, biztos tudjak, hogy lelovom, talan nincs is annyi mint tavaly, a tavagy rengeteg volt). Ma tarsasvadaszat volt, holnap kacsara megyunk paran.

A mai vadaszat jo volt, legjobb ebben szezonban a nyulak szempontjabol (42 nyulat lottunk), en lottem 2 nyulat es egy kakast! Viktort le tudom szabalyozni a cernaval.

A kakast le is filmeztem.

Es a teritek: