2018. majus 1. – Ermes bakkal kezdtem az idenyt!

Mar jo elore szoltam a csoportfonoknek, hogy iden is szeretnek ozbakot vadaszni, irjon fel a varolistara. Kozben meg talalkozgattunk, mert megvettem a 4×4-eset. Egy alkalommal mondta, hogy elvisz majus elsejen. Igy is tortent, engem ert az a megtiszteltetes, hogy megnyitsam az idei ozbak idenyt a vadasztarsasagnal. Majus elsejen nekikeszulodve mindennel, uj ballisztikai program a telefonon, tavcso, harom labu loalvany, csoszajfek a puskan, uj loszerre kihegyezve a puska stb. Termeszetesen a telefonomat ott hagytam a kocsiban, ugyhogy a ballisztikarol lemaradtam, tudtam, hogy a masodik ponttal fogok loni 170-220 meter kozott, es a harmadikkal 220-250 meter kozott. Ez eleg is volt.

Kimentunk egy nagyon jo helyre, sokat nem is kellett menni, meglattunk egy ozbakot, nagyon szep ozbak. Volt meg 3-4 suta mellette. Elso alkalommal ugy 170-180 meterre volt, mikor celbavettem, de eszrevettek (mert azelott becsaptam az auto ajtajat), rezsutason kezdtek tavolodni tolunk, de az uthoz kozeledni. Meg mentunk kb. 200 metert, megalltak, mi is, kiszaltam az autobol, most ugyelve, hogy ne csapjam be az ajtot, 104 meterre volt a bak. Celbavettem, olyan szep volt a trofea, hogy nem mertem nyakon loni. A gerincere tettem a szalkeresztet majd leengedtem ugy 5cm-t, a lapockara ami nem latszott mar ki a buzabol, odament a golyo ahova celoztam, az ozbak helyben maradt.

Eloszor vadasztam ozbakra a csoportfonokkel. Szep vadaszat volt, minden ugy volt, ahogy kellett legyen. Meg a buza is pont akkora volt, hogy pont eleget nehezitse a lovest. Meg setaltunk a vadaszteruleten, ugy volt, hogy meg egy selejtet is lovok, de kozbejott valami, igy visszafordultunk. Megjottek a furjek, hallottam oket, lattam is oket, sok facant, nyulat es kacsat lattunk. Rengeteg ozbak van, mindenfele, kicsi, nagy, selejt, trofea. Jo vadaszterulet.

A trofea: netto 451gramm, 107.65 pont, bronz erem.

Technikai adatok:
– loszer: RWS KS 9.7g
– tavolsag: 104 meter
– CZ 557 Sporter .30-06
– celtavcso: Schmidt & Bender 4-16x/50 Varmint
– vadaszterulet: AVPS Arthemis Otelec, Pustinis, Temes megye

Eloszor hasznalom vadaszaton az RWS KS 9.7g loszert… Hm, hm. Kicsi bemenet, eleg nagy kimenet, talan egy kicsit durva. Elegedett vagyok vele, de a jovore nezve, ugy gondolom, hogy kiprobalom az RWS ID-et is ami ugyancsak 9.7gramm.

Most azon torom a fejem, hogy mikor menjek vadaszni kovetkezokor es mire. Szeretnek egy-ket rokat, sakalt loni.