Lejart a 2016-2017-es vadaszideny

Egy fantasztikus vadaszattal vegzodott ez a szezon, minden volt benne, ami vadaszat. Loves, hibazas, utankereses, kutya, minden… A kovetkezo ket film megmutat mindent, nincs ertelme gondolkodni szavakon. A kamerat az angyal hozta :-).

Viktor kutya? Hat szohoz nem lehet jutni, baratsagos, joindulatu vadaszkutya, mindent tud, amit tudni kell egy vadaszkutyanak: aret, aport, vizimunka, bemegy mindenhova, nem szamit neki tovis, nad, semmi. Ha nem lenne Neha olyan akaratos, akkor tokeletes lenne, de akkor mar nem lenne Viktor… Jobb kutyat nem talalhattam volna… Es most meg csak egy eves es harom honapos… Ket eves kora utan erik be teljesen.

Most ket honap vadaszat nelkul… Valahogy eltelkik, marcius vegen, aprilis elejen mar lehet menni a loterre, megnezni, hogy minden rendben van-e a golyos puskaval, tavcsovel, esetleg uj loszert valasztani. Jo lenne 2 loszer, egy vadaszni valo loszer, es egy gyakorlo olcso loszer. Most a Geco Express 10.7 grammost haszalom mindkettore.

Egy facan elejtese es megkeresese (kb. 10 perc)!

Szep aret, kettobol le is esett :-).

A szezonban lottem vaddisznot, ozbakot, sutat, rokat, nyulat, vadkacsat, facant es furjet.

A szezon utolso facanvadaszata

Holnap a szezon utolso facanvadaszatara megyek. Utana hosszu bojt kovetkezik, ket honap, amig lehet ozbakra vadaszni.

Igy szezon vegere rendesen kifogytam a loszerbol, csak 4mm-es 36 grammos RWS maradt, eppen eleg holnapra. Meg van 3.9mm-es 34 grammos Cheddite, abbol nem viszek, marad lovoldozni a poligonra. Na persze meg maradt 5mm-es 34 grammos Cheddite is, azokkal nem nagyon lottem. A brennekek nem akarnak fogyni, nem adta ugy a sors, hogy tarsasvadaszaton disznora lojek. Nem lehetek elegedetlen, mert lottem disznot golyoval.

Visszaterve a holnapi vadaszatra, eleg nedves ido lesz, nem lesz hideg, 5-6 fok reggel, majd kesobb melegebb lesz 9-10 fok, az 1/4-es es 3/4-es szukitest viszem, az elso csobol kozelrol amugy sem nyilik ki a soretraj, a masodik pedig eppen eleg szuk, hogy ne legyen tul gyer a 4mm-es soretnek. Jol kell celozzak, mert 4mm-essel nehezebb loni a facant. A facannak eleg a 2.5-3mm-es.

Viktor jo formaban van, egy kicsit tekergo, mert kiszokott mar ketszer is, mikor nem voltunk itthon. Holnap delutantol kezdve neki is kezdodik a szabadsag.

Ezekkel a gondolatokkal keszulok holnapra. Orulok, hogy lehetosegem van vadaszni (egeszseg, anyagiak, kutya, stb.).