Lejart a szezon utolso nyulvadaszata

Hideg volt ujra. Az 5 vadbol nem lett meg, csak harom, az is uggyel-bajjal, Viktor hathatos segitsegevel. Ha nem lett volna kutyam, nem lottem volna semmit. A harombol egyet sem tudtam rendesen megloni, pedig az egyiket ketszer is eltalaltam, volt olyan, hogy harmat lottem a nyulra, csak porzott, szalt a szor, semmi, nem akart a nyul elesni, csak meglassult. De Viktor hozta a formajat, mind a harmat osszeszedte.

Most mar csak facanra vadaszhatunk, februarban. Nem lesz gazdag zsakmany, azok lonek inkabb, akiknek van kutyajuk! Viszem a 3mm-es soretet a 3.5-os es 4-es mellet, azt hiszem, hogy a ket legtagabb szukitest szerelem fel. Na, de csak kedd ma… Meg van ido elmelkedni.

Az szezon utolso nyulvadaszata – 2017. januar 28.

Hideg lesz. -10 korul reggel, kesobb enyhul, de nem emelkedik fagyponting sem a homerseklet. 3.5mm-es 40 grammos, 4mm-es 36 grammos, es 5mm-es 34 grammos loszert viszek, persze, a 4 el nem maradhatatlan brenneke mellett. En vendegelem meg a tarsaimat. Meglatjuk hogy sul el.

Remenykedem, hogy jo vadaszat lesz. A terv ma 5 vad :-). Ilyen soha nem volt meg nekem, negy volt mar tobbszor, de 5 nem. Viktor mar keszul a kazanhazban :-).

Holnap 40 eves leszek… Ma ezt szuletesnapos vadaszatnak tekintem.

2017.01.14. – Facan es nyulvadaszat

Az ido nem igerkezett szepnek, szelet josoltak, szemetelt egy kicsit, volt szel is, de nem tul nagy. Lottem 2 facankakast es egy nyulat. A nyulat 5mm-es sorettel lottem. Sikerult lefilmeznem az egyik facannak az elejteset. A facant RWS 3.5mm-es, 40 grammos 1/2-es szukitessel lottem, a masik csoben pedig teljes szukites volt. A nyulnal, egy kicsit messze volt, eloszor ralottem a 3.5mm-es RWS 40 grammossal, semmi sem tortent, de a masik csoben ott volt az 5mm-es, majdnem eletartas nelkul celoztam, kb. 50 meterre, ahogy meghuztam a ravasz, esett a nyul, orrabol, szajabol, fulebol verzett.

viktor_facan

Es a teritek:

WP_20170114_007

Az iden meg volt ket vadaszat, masodikan es hetediken, mindketto szep volt.